Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Цанету издавачи неће да опросте дуг
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2009.

Извор: Дневник

Цанету издавачи неће да опросте дуг


Председник Управног одбора Асоцијације медија Веселин Симоновић најавио је да чланице тог удружења неће испоручивати штампу “Футури плус” све док не измири дуг издавачима.То није бојкот већ пословна одлука да се не шаље роба оном ко не плаћа.

Присиљени смо на то да бисмо смањили штету, јер не можемо да наплатимо ни старе дугове. У супротном дугови би се само повећавали. Они морају наћи решење да плате дугове и ништа више од тога - каже Симоновић.

По његовим речима и издавачи трпе штету, јер новина нема на пуно киоска, па покушавају да то надокнаде преко других дистрибутера.

- Свакако ћемо изгубити на тираж у, али штета је мања јер од осталих дистрибутера можемо да наплатимо потраживања - додао је Симоновић.

“Футура”, од 2006. у власништву Станка Суботића Цанета, има преко 1.150 продајних објеката и контролиш е 22 одсто тржишта дистрибуције штампе. На њеним трафикама од прекјуче нема листова “Ало”, “Блиц”, “Вечерње новости”, “Дневник”, “Политика”, “Спорт”, “Журнал”, “Прес” и “Привредни преглед”, а и даље се продају “Данас”, “Глас јавности”, “Курир”, “Правда” и “Борба” јер њихови издавач и нису у Асоцијацији медија.

“Футура плус” је оптужила Асоцијацију да покушава гашења “јединог националног дистрибутера на тржишту”.

Иначе, према подацима Суботићеве фирме, он чланицама АМ дугује око 250 милиона динара. Министарство културе најавило је посредовање у спора, јер се тиме што новина нема на већини киоска угрожава право јавности на информисање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси