Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нeма више стамбене агенције, следи расправа о телевизији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 08. 2009.

Извор: Данас

Нeма више стамбене агенције, следи расправа о телевизији


Лесковац - Једанаеста седнице лесковачке Градске скупштине, која је на моменте имала веома буран ток, биће упамћена по укидању Стамбене агенције.

Иако су се одборници опозиционих странака ДСС и СРС енергично залагали да до тога не дође, па су чак блокирали говорницу због чега је неколико дана седница била прекинута, агенција је укинута и њени послови поверени ЈКП Дом.

- Због ове мере, грађани неће бити нимало оштећени. Ако новим законом који је у процедури буде одређено обавезно формирање стамбених агенција, то ћемо и урадити
- казао је за скупштинском говорницом Живојин Станковић, одборник и посланик ДС у Скупштини Србије.

За др Горана Цветановића, председника Одборничке групе СРС и до пре неколико месеци градоначелника Лесковца, укидање Стамбене агенције је „чиста политичка мера“. Он је такође оштро осудио и понашање појединих радника Стамбене агенције који су, како је рекао, издали интересе колектива и за њих ће бити посла у ЈКП Дом.

Иначе, седница Градске скупштине Лесковца била је добрим делом и у знаку локалне ТВ Лесковац, некадашњег јавног сервиса, који је приватизован. О преносима скупштинских заседања и понашању те медијске куће поједини одборници опозиције изнели су оштре примедбе, а Живојин Стефановић (СПС), председник Скупштине града, најавио је посебно заседање на којем ће се расправљати о тој проблематици.

- Одавно не комуницирам са том ТВ, а недељник Панорама који издаје та кућа и не читам
- казао је Стефановић.

Много примедби на рад ове ТВ станице (и листа Панорама) имао је и др Горан Цветановић, који је подсетио да грађани Лесковца свакога месеца значајним средствима финансирају рад тих гласила, које су „у власништву најбогатијег Лесковчанина“.

Поводом тих, али и других замерки, најпре у информативној емисији Панорама, а затим и јучерашњем недељнику истога назива, одговорио у чланку Рејтинг директор Владица Јовановић.

„Сведоци смо да се за скупштинском говорницом локалног парламента много више говори о ТВ Лесковац и недељнику Панорама него о свим битним тачкама које су се на овом заседању нашле пред нашим одборницима. Зато желим да се пре свега захвалим господи Горану Цветановићу и Живојину Стефановићу, који се, како ствари стоје, једино још разумеју у то када треба блатити нашу кућу вероватно не схватајући да што нас више љагају, ми смо све боље позиционирани“, оцењује Јовановић.

Јовановић подсећа Стефановића да је судски спор пред Општинским судом против главног и одговорног уредника куће (Наташе Ђорђевић) изгубио и „да смо, као и до сада, спремни на сва његова питања и да разрешимо дилеме“.

„Јасно ми је да господину Цветановићу не може да прија напредовање ове куће ако се у свом претходном мандату здушно борио да оформи ТВ по својим аршинима, али се надам, штавише сигуран сам да наши гледаоци већ препознају ту врсту реторике“,
закључује Јовановић.

Антрфиле : Судбина Аутобуске станице Легас

Судећи по расправи која се чула на седници Градске скупштине Лесковца, Градска аутобуска станица Легас, за коју се говорило да ће бити приватизована, требало би почетком јесени да постане јавно предузеће. Чуло се, између осталог, да је грађена незаконито и нелегално, али ће се и о тој, као и другим врућим темама, много више знати почетком септембра.

Д. Коцић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси