Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Помоћи медијима у иностранству
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 06. 2009.

Извор: Данас

Помоћи медијима у иностранству


Београд - Улога медија у дијаспори је веома значајна и због тога је потребно помоћи српским медијима у иностранству, оценили су учесници јучерашње конференције за новинаре у Министарству за дијаспору поводом отварања Друге конференције „Медији у дијаспори, медији за дијаспору“.

Срђан Срећковић, министар за дијаспору, рекао је да медији у дијаспори информишу српске грађане, промовишу културни, национални и језички идентитет и утичу на побољшање имиџа Србије у земљи домаћина.

Он је додао да је веома тешко водити медије у дијаспори и да је због тога подршка матице значајна. Небојша Брадић, министар културе, нагласио је да медији у дијаспори имају „посебну улогу, значај и вредност“.

- Они нису само доносиоци вести, они су у сталној мисији да нас који смо овде споје са нашима који су тамо, они су пријатељ, рођак, неко свој, неко ко спаја и теши - рекао је Брадић.

Он је додао да је Министарство културе помагало и да ће помагати српске медије у дијаспори, иако због актуелне економске кризе неће моћи увек финансијски да помогне све важне и вредне пројекте.

Надежда Гаће, председница Независног удружења новинара Србије, оценила је да би медији у Србији могли од медија дијаспоре да науче да имају више ентузијазма и полета у раду.

Нино Брајовић из Удружења новинара Србија рекао је да је подршка медијима у дијаспори важна и да простор за сарадњу медија и струковних удружења из земље и дијаспоре види у различитим пројектима.

Друга конференција „Медији у дијаспори, медији за дијаспору“, окупила је представнике преко 50 редакција са четири континента.

Ј. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси