Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кремиран новинар Драгош Ивановић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 06. 2009.

Извор: Политика

Кремиран новинар Драгош Ивановић

Кремиран новинар Драгош Ивановић

Драгош Ивановић, дугогодишњи новинар „Политике”, и један од оснивача листа „Република”, кремиран је јуче на Новом гробљу у Београду у присуству његових најближих, пријатеља и колега.

Описујући га као поштеног човека, доброг друга, новинара који је увек имао став, иако никад није био непријатељ непријатељима, новинар Борко Гвозденовић истакао је на комеморацији у редакцији нашег листа да је „Политика” била све Драгошу Ивановићу и његовим друговима педесетих, шездесетих и седамдесетих година прошлог века, као и да ће његово име ући у историју нашег листа, али и новинарства.

– Гилетовим одласком ускоро ће бити окончан списак славних имена из старије генерације новинара. Нико није успео да га уназади и велико му хвала за све – казао је Гвозденовић.

Последњу пошту колеге, сарадници и пријатељи одали су Ивановићу и на комеморацији организованој у седишту Независног удружења новинара Србије.

На сахрани, од њега се у име колега опростио Златоје Мартинов, један од Ивановићевих сарадника из листа „Република”.

– Пре свега био је апсолутно посвећен послу, вредан, одличан аналитичар друштвених и политичких прилика. Није волео естрадне наслове и медијску диспонираност, али је оставио иза себе велико дело на које сви ми можемо да будемо поносни. Био је одлучан борац за усвајање демократских тековина и последњих година томе је посветио свој рад у „Републици”, листу у који је унео и део себе – рекао је Мартинов.

Драгош Ивановић провео је цео радни век у „Политици”, да би пре 20 година са групом пријатеља и сарадника основао лист „Република”.

Ј. Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси