Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сад пензије коче тендер
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 06. 2009.

Извор: Дневник

Сад пензије коче тендер


Одбор за приватизацију Скупштине Војводине тражи да покрајинска администрација има свог представника у радној групи Министарства за економију и регионални развој задуженој за случај предузећа “Дневник Холдинг”, који би их директно информисао шта се дешава с приватизацијом те медијске и издавачке куће која је сада поново волшебно застала, као и пре две и по године, када је тендер био заустављен.

На седници Одбора јуче је договорено да у ту радну групу буде упућен представник Секретаријата за привреду и приватизацију. Ресорни покрајински секретар за рад Мирослав Васин информисао је чланове Одбора да су сада, после три месеца рада, од када је с републичком Владом договорено да се спроведе конверзија дуга Дневник Холдинга у улог државе, одлуком исте те Владе изузета дуговања према пензионом фонду.

- Звали смо Министарство економије и тамо нам је речено да је у питању административна грешка. Сада тамо тражимо састанак и да се та, наводна, грешка исправи. Није проблем у ПИО фонду. Рекли су ми, буде ли им дошао закључак Владе о грешци, они ће реаговати у року од пет минута – каже Васин.

Васин је истакао да је конверзија 218 милиона динара дуга према ПИО фонду важна због тога што је тек тада могуће коначно повезивање радног стажа запослених, а тиме и отварање приватизације, социјалног програма и свега што уз ту власничку трансформацију иде.

 И директор Дневник Холдинга Саво Добранић, који је био на седници Одбора, рекао је да је суштина у томе да је Влада донела закључак о конверзији дуга, али да је изоставила ПИО фонд, што се директно тиче статуса запослених.

Синдикални вођа Стева Томин је члановима Одбора пренео да се у предузећу осећа “мирис стечаја”. Он је казао да предузеће не може да функционише, да нема конструктивног разговора како изаћи из ситуације док се тендер коначно не распише, да пет-шест месеци касне плате, стижу судска решења и постоје хипотеке на имовину...

 - Ово није живот достојан човека, ово је агонија. Дођите да видите самохране родитеље који не добијају плату... Запослени сматрају да нема политичке воље да се распише тендер – казао је Томин.

Члану одбора, радикалу Лазару Марјанском, није било јасно како се то питање не решава, кад је у Републици и Покрајини иста политичка структура на власти, па је саветовао“ да то с републичком Владом види Бојан Пајтић”.

С. Николић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси