Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УО РТК: Жалимо због пропуста, стручна комисија ће испитати случај
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 07. 2024.

Извор: РТК

УО РТК: Жалимо због пропуста, стручна комисија ће испитати случај

Управни одбор РТК жали због објављивања чланка "Слободне Босне" у којем су апострофирани косовски медији, па ће бити формирана стручна комисија која ће разјаснити случај и утврдити одговорност.

"Управни одбор РТК изражава жаљење због објављивања чланка у којем су косовски медији апострофирани у босанским медијима, иако их РТК није поменуо ни у једном извештају", наводи се у заједничком саопштењу УО РТК и в.д. директорке јавног сервиса Зане Спахиу, након ванредног састанка поводом објављивања спорног чланка у вестима РТК.

Додаје се и да је в.д. директорка обавестила Управни одбор да ће формирати стручну комисију која ц́е детаљно разјаснити ситуацију и уређивачку одговорност, те да ће предузети строге мере у складу са законом и интерним актима РТК.

Састанку су присуствовали и директор канала на албанском језику, главни и одговорни уредник РТК, шеф онлајн медија РТК и одговорна редакција.

Одбор је, како се наводи, озбиљно размотрио објављивање спорног чланка у понедељак 22. јула, преузетог из БиХ медија, а чланови УО су изразили забринутост због пропуста и затражили детаљна појашњења од менаџмента.

Раније данас, неколико новинара и уредника РТК оградило се од објављивања чланка "Слободне Босне" у којем су два косовска медија, Перископи и Национале, означени да су "под контролом Србије и Александра Вучића".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси