Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зана Спахиу в.д. генералног директора РТK, Ахметџекај поднео оставку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 07. 2024.

Аутор: Ким радио Извор: Ким радио

Зана Спахиу в.д. генералног директора РТK, Ахметџекај поднео оставку

Одбор РТK-а саопштио је да је, након оставке Шкумбина Ахметџекаја, именовао Зану Спахиу на позицију вршиоца дужности генералног директора јавног сервиса.

„Госпођа Спахиу је дипломирала на Правном факултету Универзитета у Приштини. Од 2010. године радила је у РТK-у као правник, а 2022. године је изабрана за шефа правне канцеларије у РТK. Има преко 14 година радног искуства у правној области“, наведено је у саопштењу достављеном медијима.

Kако се додаје, одлуку су донели након што је још 23.05.2024. године Шкумбин Ахметџекај поднео оставку на позицију генералног директора РТK.

„Према његовом захтеву и одредбама, оставка ће бити ефективна од 08. 07. 2024. године, за шта је добио сагласност Одбора РТK како би се довршили започети послови, укључујући и учешће на Генералној скупштини ЕБУ-а“, додаје се.

Подсетили су да је Ахметџекај прво именован за вршиоца дужности генералног директора 19. јануара 2022. године, након смене бившег директора Kастратија. Он је потом званично именован за генералног директора РТK 20.06.2022. године.

Саопштено је да су са Ахметџекајем имали коректну сарадњу, на шта му се захваљују.

Међутим, поручили су и да су недавно имали и „несугласице и различите приступе“.

„У вези са случајем психичког насиља које је директор радија господин Арсим Хаљиљи вршио над неким женама у РТK-у, посебно над шефицом правне канцеларије“, истиче се.

Одбор је, како су додали, очекивао да генерални директор овај случај реши у складу са својим одговорностима.

„Одбор понавља да су психичко насиље и било какав сличан притисак од стране било кога према било коме неприхватљиви и неће бити толерисани у РТK. Одбор РТK ће наставити да ради на очувању независности и професионализма РТK-а“, наведено је.

Закључује се у саопштењу достављеном медијима да ће остати посвећени напретку РТK-а и да ће се залагати за спровођење реформи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси