Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Орден и захвалница “Никола Тесла” додељени "Панорами-Јединство"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 07. 2024.

Аутор: М. Чанковић Извор: Јединство

Орден и захвалница “Никола Тесла” додељени "Панорами-Јединство"

За Видовдан, а приликом откривања бисте Николи Тесли у Грачаници, додељени су орден и захвалница “Никола Тесла” , Установи за новинско издавачку делатност “Панорама- Јединство” од Теслине научне фондације из Филаделфије (САД), за допринос очувању лика, дела и заоставштине Николе Тесле и Теслиног народа.

У образложењу Теслине научне фондације се, између осталог, наводи да се на страницама “Јединства” често могу прочитати дивне репортаже о Николи Тесли. Такође се наводи значај листа “Јединство” за Теслин-српски народ на Косову и Метохији, те да је “Јединство” већ 80 година у мисији и на стражи у очувању српског језика, писма и културе на Косову и Метохији.

Док траје забрана за сву робу па и штампу из централне Србије на КиМ, “Јединство” пробија све баријере и стиже у српске средине на Косову и Метохији. Поред тог, иницијатор и предлагач да биста Николе Тесле буде у Грачаници је Рада Комазец, директорица “Панораме-Јединство”, стоји у образложењу Теслине научне фондације.

Упитали смо директорицу Комазец шта ово високо признање значи за кућу на чијем је челу.

– Велико је задовољство овде, поред свете Грачанице за Видовдан примити у име установе коју водим орден и захвалницу “Никола Тесла”. И Грачаница и Видовдан и Тесла- има ли нешто лепше од тога. Радује ме, пре свега, ова предивна биста Николе Тесле, а онда, наравно, и награда за издавачку кућу и лист који водим- казала је Комазец.

Иначе, ово признање “Панорами-Јединству” доделио је председник Теслине научне фондације из Филаделфије Никола Лончар, који је дошао специјално из САД да открије бисту Николе Тесле у Грачаници, дар Научне Теслине фондације и вајара Светомира Арсића Басаре.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси