Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пријаве против екстремиста
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 03. 2009.

Извор: Данас

Пријаве против екстремиста


Београд - Два полицајца и седморо грађана су повређени у сукобима снага МУП-а и око 150 хулигана, присталица екстремне деснице, у уторак увече у центру Београда. Приведено је 30 особа, од којих 15 пунолетних и 15 малолетних.

Против њих 20 поднете су кривичне пријаве, саопштио је јуче МУП.За време скупа, који су на Тргу Републике организовали Покрет 1389. и Народни покрет Србије поводом десете годишњице НАТО бомбардовања, физички су нападнути новинари и сниматељи ТВ Студија Б и РТС-а.

Напади хулигана потом су се усмерили ка припадницима Жандармерије и МУП-а, на више локација у најужем центру града. Највећи сукоби забележни су на Зеленом венцу и код зграде Патријаршије. Оштећени су и ресторани Мекдоналдса на Зеленом венцу и у Пожешкој улици, као и две продавнице у Бранковој улици.

Како је саопштено из Ургентног центра, у ту установу примљено је седам особа са неурохируршким повредама, међу којима су и два припадника полиције.

Због напада на новинарске екипе огласили су се јуче Независно удружењеновинара Србије и Удружење новинара Србије. НУНС је поручио да одговорност за инциденте треба да сносе и организатори протеста, док је УНС позвао Владу да хитно побољша кривично-правну заштиту новинара. Покрет 1389. одбацио је јуче умешаност у ове инциденте.

Р. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси