Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чланови Савета РЕМ-а траже од Јудите Поповић да поднесе оставку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 05. 2023.

Аутор: Даница Ђокић Извор: Cenzolovka

Чланови Савета РЕМ-а траже од Јудите Поповић да поднесе оставку

Чланица Савета РЕМ-а која одбија да ради по инструкцијама власти, Јудита Поповић, каже да су на данашњој седници од ње тражили да поднесе оставку пошто се успротивила додељивању дозволе ТВ Информер и критиковала понашање представника Хепија и Пинка.

Чланови Савета РЕМ-а су на данашњој седници тражили да поднесем оставку, рекавши да их вређам на националној основи, да их не браним у јавности и да тако подржавам насиље над њима, рекла је чланица овог тела Јудита Поповић за Цензоловку.

„Сматрам да данас нисмо смели да донесемо одлуку о давању дозволе Телевизији Информер. У вези са тим је седам чланова Савета, који су присуствовали седници, имали жучни дијалог. Полемика се развила и у вези са недоласком представника телевизија Хепи и Пинк на процес који РЕМ против њих води. Кулминирала је тиме што ми је речано да нисам тимски играч и да бих, уколико ми се не свиђа начин рада Савета РЕМ-а и ако сматрам да РЕМ не ради онако како би требало, ја прва требало да дам оставку и да се одатле склоним“, објашњава Поповић.

Она каже да су се чланови Савета РЕМ-а понашали ирационално и да су је оптуживали и да их је увредила по националној основи у интервјуу у коме је помињала ратове које је Србија изгубила деведесетих, прозивали су је због изјава у медијима, те како није стала у одбрану колега из Савета који, наводно, трпе насиље. Помињали су, каже Поповић, кукасте крстове на згради једног члана Савета.

„Мој одговор на то је био да као јавне личности морамо да имамо далеко виши праг толеранције него обични грађани. Наравно да сам и ја против насиља, да сам против тога да се угрожава било чија и физичка и ментална безбедност. Ја сам против злостављања било ког члана Савета РЕМ-а и није кореткно са њихове стране да уопште импутирају такву врсту мог става“, каже Јудита Поповић и наглашава да јој не пада на памет да поднесе оставку због разлога које су остали чланови Савета данас навели.

Она каже да ће, као и до сада, наставити да ради по својој савести, стручно и потпуно независно, али и да ће рад у РЕМ-у учинити много транспарентнијим и доступнијим медијима, да би грађани ове земље имали увид на који начин РЕМ функционише.

Она је додала да је на седници Савета добила „паушално написан“ елаборат Телевизије Информер, „без конкретних гаранција да ће ТВ Информер да тај елаборат поштује“.

„Предисторија ове медијске куће довољно говори о томе на шта ће личити и Телевизија Информер“, каже Поповић подсећајући да се понавља исто што и прошлог лета, када су четири телевизије поново добиле дозволе за националну покривеност, тврдећи у елаборатима да ће поштовати оно што се од њих захтева за добијање дозволе, док су у међувремену наставиле да раде по старом.

„Последице таквог рада данас сви и те како добро осећамо, а грађани су те телевизије препознали као основне носиоце насиља које се емитује у етар“, наглашава Јудита Поповић за Цензоловку.

Њен мандат у Савету РЕМ-а, иначе, траје до децембра следеће године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси