Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нова радна група за измену Закона о информисању и медијима и Закона о електронским медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 11. 2022.

Аутор: Д.Д. Извор: Данас

Нова радна група за измену Закона о информисању и медијима и Закона о електронским медијима

Министарство информисања и телекомуникација је, након данашњег првог састанка и консултација, формирало нову Радну групу која ће радити на усвајању измена и допуна Закона о јавном информисању и медијима и Закона о електронским медијима, саопштено је из Министарства.

Радну групу чине представници релевантних министарстава и државних органа, као и представници девет медијских и новинарских удружења, и то у формату удружења који су учествовали у изради Медијске стратегије и Акционог плана.

Првом састанку Радне групе присуствовали су министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић и шеф Мисије ОЕБС у Србији Јан Брату.

Јовановић и Брату истакли су да је реч о веома важном медијском закону и да чланови могу да рачунају на помоћ, подршку и сарадњу у процесу израде закона.

Састанку Радне групе присуствовали су и партнери из Мисије ОЕБС, Делегације ЕУ, амбасаде Норвешке и Фондације Конрад Аденауер, који са Владом Србије и медијским и новинарским удружењима раде у процесу израде закона и на свим питањима од значаја за медијску заједницу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси