Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Игор Божић: Жалићемо се, али и пријавити на конкурс за пету фреквенцију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 08. 2022.

Аутор: Бета Извор: Н1

Игор Божић: Жалићемо се, али и пријавити на конкурс за пету фреквенцију

Програмски директор ТВ Н1 Игор Божић изјавио је да поступци Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) воде до закључка да су резултати конкурса за доделу фреквенција, "унапред били познати, односно да су чланови Савета, бар већина њих, унапред знали за кога ће да гласају".

„Као што је суд пре неки дан рехабилитовао Николу Калабића, тако је РЕМ рехабитиловао националне телевизије“, рекао је Божић за нови број недељника Време, наводећи да ће се та телевизија жалити Управном суду на одлуку РЕМ-а.

Према његовим речима, „све важне одлуке у земљи, а ова одлука је важна, доносе се на Андрићевом венцу“.
„Не може ме нико убедити да садашња медијска сцена може бити задовољавајућа за било кога ко се иоле бави медијима. Евидентно је да политички врх одлучује ко ће имати националну дозволу за емитовање ТВ сигнала“, рекао је Божић.
Он је навео и да не очекује промену са расписивањем конкурса за пету националу фреквенцију.
„Морам да признам да сам раније имао осећај да постоји некаква жеља да се бар нешто промени, али овај процес је показао да сам био у криву. Они желе да све остане исто“, рекао је Божић.
Он је рекао да ће се та телевизија свакако пријавити на конкурс за пету фреквенцију „јер не желимо да им оставимо могућност да кажу – нису се пријавили, а можда би добили дозволу да јесу“.
„То је разлог зашто ћемо поново аплицирати, иако, како сам рекао, немамо никаква очекивања“, навео је Божић, према чијим речима је образложење РЕМ-а о додели четири фреквенција „вређање интелигенције“ и „изругивање са учесницима и комплетном јавношћу".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси