Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гојковић: Добри и одлучни кораци на унапређењу окружења за безбедност новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 07. 2022.

Аутор: Бета Извор: Бета

Гојковић: Добри и одлучни кораци на унапређењу окружења за безбедност новинара

Министарка културе и информисања Србије Маја Гојковић оценила је да су од образовања владине Радне групе за безбедност и заштиту новинара, 2020. године, направљени "добри и одлучни кораци" на унапређењу окружења за безбедност новинара.

Она је на састанку са представницом ОЕБС за слободу медија Терезом Рибеиро навела да Влада Србије и Министарство културе "посвећено раде" на јачању интегритета новинарске професије и стварању окружења које погодује слободи изражавања и слободи медија, саопштено је из тог ресора.


Министарка је подсетила да је покренута СОС линија за пријављивање претњи и напада на новинаре и израђена Платформа за евиденцију напада и притисака на новинаре, и најавила да ће по формирању новог сазива Скупштине Србије и Владе, бити завршен рад на изменама и допунама закона о јавном информисању.

Представница ОЕБС навела је да та организација подржава напоре на спровођењу Медијске стратегије и Акционог плана и оценила да је неопходно да постоји пуна свест надлежних органа о важности питања безбедности новинара као и да све претње новинарима, посебно оне упућене путем интернета, буду озбиљно размотрене.

Гојковић и Рибеиро су разговарале и о значају транспарентности пројектног суфинансирања медија, као и отворености институција према медијима у контексту слободног приступа информацијама од јавног значаја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси