Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  United Media и СББ поднеле кривичну пријаву против Телекома и Теленора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 04. 2021.

Извор: Н1

United Media и СББ поднеле кривичну пријаву против Телекома и Теленора

Компаније СББ и United Media, које послују у оквиру United Grupe, саопштиле су да су поднеле кривичну пријаву против Телеком Србија а.д. Београд и Теленор д.о.о. Београд, као и одговорних лица у тим компанијама, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело закључење рестриктивног споразума из члана 229 став 1 Кривичног законика.

У име компанија СББ и United Media, пријаву је поднела адвокатска канцеларија Томановић.

Како се наводи у саопштењу, „постоје основи сумње да су пријављени крајем 2020. и почетком 2021. године закључили рестриктивни споразум, којим се врши подела тржишта у циљу потискивања трећег учесника са тржишта и то СББ у погледу инфраструктуре, а United Media у погледу медијских садржаја“.

Компаније СББ и United Media саопштиле су да очекују од надлежног Вишег јавног тужилаштва да покрене поступак против компанија Телеком и Теленор, јер, како су навели, закони Србије и међународни правни стандарди изричито забрањују споразумно и усаглашено деловање ради поделе тржишта са намером потискивања других тржишних конкурената.

У оквиру United Grupe у Србији послује и ТВ Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси