Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Обраћања Вучића најгледанија на домаћим телевизијама у 2020. години
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 01. 2021.

Аутор: Б. Цвејић Извор: Данас

Подаци агенције Nielsen Audience Measurement

Обраћања Вучића најгледанија на домаћим телевизијама у 2020. години

Током 2020. године међу најгледанијим телевизијским програмима била су обраћања председника Србије Александра Вучића и конференције за штампу поводом корона вируса, показују подаци агенције Nielsen Audience Measurement које је Данас добио на увид.

Радио-телевизија Србије наставила је своју доминацију и у претходној години по броју најгледанијег програма, односно 17 од „топ 20“ програма емитовани су управо на јавном сервису, док је тај број 2019. године износио 13.

На првом месту по гледаности, како показују подаци Nielsena, је обраћање председника Вучића на РТС 15. марта када је саопштено да се у Србији уводи ванредно стање због пандемије корона вируса.

Гледаоци у нашој земљи потом су највише гледали серију „Јужни ветар“, на трећој позицији је специјална емисија РТС поводом увођења ванредног стања која је емитована такође 15. марта.

На четвртој и шестој позицији су обраћања председника 17. марта и 2. априла, док је на петом месту Дневник 2 РТС који већ годинама заузима водећа места по гледаности у Србији.

Следи, такође традиционално, квиз Слагалица, па серија „Јунаци нашег доба“, конференција Ваде Србије од 14. марта на тему корона вируса, а тек на десетом месту појављује се нешто са телевизије Прва, односно серија „Игра судбине“.

У 20 најгледанијих програма су и конференција председника о корона вирусу од 27. марта, емисија „Око специјал – корона вирус“, серија „Војна академија“, емисија „Упитник“ од 7. априла, серије „Камионџије доо“, „Тајкун“ и „Швиндлери“.

Последња три места у „топ 20“ заузимају емисија са Прве „Прва тема“ емитована 29. марта, филм „Јужни ветар“ од 1. јануара на РТС и специјална емисија „Covid 19“ са телевизије Пинк 18. априла.

Ова листа агенције Nielsen Audience Measurement, како објашњавају, базирана је на емисијама дужим од 10 минута и на гледаности оствареној уживо плус одложено до седам дана. У анализу су укључене све станице са националном фреквенцијом, њихови специјализовани кабловски канали, веће домаће и стране кабловске телевизије.

Претходних година такође су међу најгледанијим програмима били они емитовани на РТС, а најчешће су то били спортски догађаји и домаће серије.

Погледајте шта је било најгледаније 2019. године на овом линку.

Последње три године међу најгледанијем на телевизијама нису се нашли ријалити програми који су некада имали велику гледаност.

Уколико посматрамо период од 2003. до данас пет домаћих серија са РТС доминантно држе прве позиције по гледаности, а то су „Рањени орао“, „Село гори, а баба се чешља“, „Мој рођак са села“, „Грех њене мајке“ и „Бела лађа“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси