Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хапшење због претњи новинару: Осумњичени уреднику портала поручио да неће моћи да држи микрофон?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 11. 2020.

Извор: Вечерње новости

Хапшење због претњи новинару: Осумњичени уреднику портала поручио да неће моћи да држи микрофон?

НОВОПАЗАРСКА полиција ухапсила је А.А. (34) из овог града због сумње да је претио уреднику локалног портала А1 Енесу Радетинцу, сазнају Вечерње новости.

Против њега су, по налогу надлежног тужиоца, поднете кривичне пријаве за угрожавање сигурности и лажно пријављивање.

Радетинац је полицији пријавио да је у недељу, са непознатог броја, примио претећу поруку у којој му је поручено да “треба да ради поштено, уздигне поштене људе, што ће бити добро за његово здравље, а да у супротном неће моћи да држи микрофон или грли супругу”.

Полиција је ефикасном акцијом идентификовала ко је упутио поруку, а поред угрожавања сигурности новинара, А.А. се терети и да је “са једног броја телефона на други, себи послао поруке претеће садржине”, а затим полицији пријавио да му прете.

Претње упућене Радетинцу осудили су Независно удружење новинара Србије, Удружење новинара Србије, невладине организације, медији и новинари из Новог Пазара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси