Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Запослени на ТВ Авали траже измирење свих дугова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 02. 2012.

Извор: Политика

Запослени на ТВ Авали траже измирење свих дугова

Запослени на ТВ Авали штрајкују већ 50 дана и утисак је да су сви остали, осим њих самих, прилично задовољни.

Независна тела, РРА и Рател су наплатили дуговања од ове телевизије, власници су у последњи час, 31. јануара, исплатили једну и по плату, истовремено трљајући руке, јер се програм без вести уживо, емитује са рекламним блоком.

Само се стотињак новинара, сниматеља и осталих трудбеника станице са националном фреквенцијом и даље осећа изиграно.

– На почетку обуставе рада, 22. децембра, дуговали су нам четири и по плате и пет хонорара. За прекид штрајка запослени су захтевали исплату минимум три плате, односно четири хонорара, као и детаљно прецизирану динамику исплате осталих дуговања – каже представница запослених Ивана Вишковић, подсећајући да су запослени штрајкујући изгубили скоро два месеца, за које по закону немају право на зараду, па су тако власници практично опет на добитку.

– Пошто нико не показује добру вољу, ни власници ни држава, мораћемо да проширимо захтеве. Нека нам исплате дугове до последње паре, а онда нека воде телевизију како год желе – поручују штрајкачи.

Током протеста, запослени су се обраћали свим надлежним институцијама – Министарству рада и социјалне политике, Министарству културе и информисања, председнику државе и премијеру – али нико није адекватно реаговао.

Штрајкачи истичу да нико није реаговао ни на упад додатног приватног обезбеђења које је спречило запослене да уђу у режију на своја радна места. Вишковићева указује да ниједна надлежна институција није проверила сумње да се програм не емитује из режије телевизије, него са непознате локације и од стране непознатих лица.

Министарство културе и информисања чак се прогласило ненадлежним за „случај Авала” и пребацило одговорност на РРА. Штрајкачи оптужују РРА да ради у служби власника телевизије, јер сви њени досадашњи потези иду у корист искључиво власницима ТВ Авале.

– За консолидовање телевизије дат им је рок до априла, што се, случајно или не, поклапа са временом одржавања предизборне кампање – констатује Ивана Вишковић. Власници телевизије Данко Ђунић и Жељко Митровић јуче нису желели да за „Политику” коментаришу своје даље потезе.

Антрфиле : Регулаторна тела не откривају дугове


Члан савета РРА Горан Пековић потврдио је да је ТВ Авала измирила своје дугове према Републичкој радиодифузној агенцији.

„Надам се да ће радницима исплатити њихово до марта”, каже Пековић. Ова телевизија је такође исплатила цео свој дуг Рателу по основу коришћења радио-фреквенција за 2011. годину, потврдила је за „Политику” пи-ар Ратела Александра Стефановић.

Из ЈП „Емисиона техника и везе”, такође нису прецизно одговорили на питање „Политике” о висини дуга ТВ Авале, оцењујући да „имају уређен пословни однос са својим корисницима кроз уговоре и споразуме, о чијим појединостима не говоре у јавности”. „Политика” је недавно објавила да је ЈП „Емисиона техника и везе” фактурисало у 2011. години телевизији Авала 68.081.567,16 динара за пружене услуге.

Ни Пековић ни Стефановићева, такође нису желели да одговоре „Политици” – колико је овим регулаторним телима дуговала ТВ Авала.

Александар Апостоловски

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси