Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Има ли кога у ДС?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 02. 2012.

Извор: Курир

Има ли кога у ДС?!

Онај ко не посвећује пажњу и не указује поштовање новинарима, а пристојан однос према представницима ‘седме силе’ сматра куповином, припада политичкој праисторији. Таквих, нажалост, у Србији још увек има у великом броју.“

И има! У праву су они који су ове две реченице ревносно написали и окачили на сајт Демократске странке (ДС). Ко су они, не знамо, јер у сектору „портпарол“ не пише ничије име, само стоји објашњење како треба бити супер-кул-добар-пристојан и професионалан с новинарима.


А како односи на линији новинар - ДС у реалном свету изгледају, покушаћу да објасним.

Ако као новинар зовете било ког функционера ДС да га упитате за страначки став или коментар у вези с неком појавом у друштву (реално, некада новинари зову да питају за здравље), добићете одговор да треба да позовете Јелену Триван. Е, ту је цака.

Некадашња портпаролка, мада је њене колеге и данас доживљавају као некога ко иступа у име странке, више није доступна медијима као пре именовања на место потпредседнице ДС. Сад чак има и асистенткињу која се јавља на њен телефон. Од асистенткиње, наравно, не можете добити никакву информацију, па ни ту када ће њена послодавка бити у прилици да разговара с новинарима.

Онда зовете Марка Ђуришића, председника ИО ДС, који вам, ако је расположен, кратко каже „довиђења“, али углавном вам залупи слушалицу. Потом позовете шефицу посланичког клуба ЗЕС Наду Колунџију, која вам каже да ви за њу нисте новинар нити је „то“ где радите медиј, и тако редом - опет дођете до асистенткиње Јелене Триван.

Да не помињем непотписана саопштења из ДС која вам редовно шаљу, ни чињеницу да се баш ова странка издаје за најдемократскију од свих демократских и с најбољих односом с (и према) медијима.

И тачно је, као што су написали на свом сајту, да су „медији најбољи пријатељи доброг политичара“. Само то, очигледно, још нису схватили. Бојим се, биће им касно.

Коментар дана, Гордана Раковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси