Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НУНС нуди договор УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 02. 2012.

Извор: Данас

НУНС нуди договор УНС-у

Након пресуде о заједничком власништву над зградом Дома новинара Србије



Независно удружење новинара Србије (НУНС) пре неки дан одржало је састанак на којем је одлучено да ће понудити Удружењу новинара Србије (УНС) да заједнички управљају зградом у Ресавској улици као сувласници, каже за Данас Вукашин Обрадовић, председник НУНС-а.

Након одлуке београдског Апелационог суда о заједничком власништву над зградом, он додаје да ће НУНС удружењу које је смештено спрат испод њихових просторија понудити „договор како се не би даље провлачили по судовима“.

Апелациони суд у Београду, наиме, недавно је донео је пресуду према којој су ова два новинарска удружења заједнички власници зграде Дома новинара у Ресавској улици у Београду.

Како се наводи у одлуци суда, УНС је дужан да призна да НУНС своје право упише у земљишним књигама, као и да исплати НУНС-у трошкове парничног поступка у износу од 412.187 динара.

Међутим, постоје ванредни правни лекови који су на располагању УНС-у који би могли да продуже рок око деобе зграде, као што је захтев за ревизију.

- У обостраном интересу је да се овај проблем што пре реши. У овим тешким временима, НУНС би 60 одсто од свих прихода од рентирања пословног простора уплаћивао у фонд за помоћ новинарима - напомиње Обрадовић.

Он наводи да је „сада на потезу УНС“, али да очекују њихов позитиван одговор пре него што крене деоба судским путем. Како сазнајемо, УНС би у понедељак требало да одлучује о овоме питању.

Б. Цвејић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси