Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Љубљански апотекар купио Индекс
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 02. 2012.

Извор: www.b92.net

Љубљански апотекар купио Индекс

Љубљана/Београд - Половина београдског Радија Индекс продата за 200.000 евра директору љубљанских апотека Марку Јакличу, који је иначе под великим притиском словеначке јавности.


Словеначки лист "Finance" из својих извора сазнаје и да је директор Лекарна Љубљана, које су у власништву града Љубљане, половину београдског Радија Индекс купио заједно са Францом Хенигманом, бившим чланом управе словеначког државног осигуравајућег завода Взајемна.

Марко Јаклич за сада није потврдио информацију, али је није ни негирао, док шеф Инфонета и највећи власник Радија Индекс, Словенац Лео Облак каже да се труди да убеди Марка Јаклича да преузме вођење Радија Индекс, „пре свега због његових изузетних преговарачких и менаџерских способности".

Лео Облак није желео да коментарише незваничне информације дневника "Finance" да на овај начин Јаклич „припрема терен за [своје] повлачење из Словеније до јесени“.

Директор Лекарне Љубљана (Љубљанских апотека) је већ неко време под снажним притисцима јавности у Словенији. Најважнија у очима јавности је чињеница да му је одузето признање за магистарски рад, када је доказано да га је Јаклич - преписао. Други велики проблем Марка Јаклича је његова нелегално сазидана кућа у околини Љубљане. Зидање без грађевинских дозвола и одузимање магистратуре су изазвали негодовање јавности када је поново изабран на место директора Лекарне Љубљана.

Због тога је лист "Finance" занимало зашто се Марко Јаклич одлучио да из „апотекарских послова“ уђе у медије баш у Србији, али и колико је платио и чиме је финансирао куповину половине Радија Индекс, колико још има предузећа у иностранству... На поменута питања Марко Јаклич није одговорио.

Према писању "Financi", а према испису из регистра, „контроверзни директор јавног завода Лекарна Љубљана, Марко Јаклич је 2. децембра прошле године, заједно са некадашњим чланом управе Взајемне Францем Хенигманом основао предузеће ФИМ Радио систем, у Београду.

ФИМ Радио систем је стопостотни власник београдског предузећа Медиа тон, које у власништву већ има половични удео београдског Радија Индекс, док је остатак у власништву кипарског предузећа SWF investments".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси