Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Обезбеђење спречило раднике ТВ Авале да прекину програм
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 01. 2012.

Извор: Блиц

Обезбеђење спречило раднике ТВ Авале да прекину програм

Запослене у ТВ Авала, који штрајкују већ месец дана због неисплаћених плата, спречило је данас приватно обезбеђење да уђу у зграду и прекину емотивање програма.

 Стотинак радника, од којих стално запослени нису примили пет и по плата, а хонорарци шест, налази се испред улаза у просторије ТВ Авала, кажу да ће ту остати до даљњег како би онемогућили евентуални долазак екипе која би преузела емитовање програма.

По речима председника штрајкачког одбора Александра Шубарића, вечерас око 18 сати програм који је припремљен ће "исцурити" и ако власници до тада не доведу некога у режију, ТВ Авала ће престати да емитује програм.

Довођење било кога да уместо запослених који штрајкују ради њихов посао, напоменуо је Шубарић, представљало би кршење Закона о раду.

Представник запослених на ТВ Авала Никола Вукомановић рекао је да запослени неће одустати од намере да радикализују штрајк, а да је следећи корак у том правцу подношење тужбе против власника телевизије, а онда и излазак на улицу.

Вукомановић је на конференцији за новинаре испред зграде ТВ Авала рекао да је до сада на апеле запослених реаговала само Инспекција рада решењем које би данас требало да буде правоснажно.

Он је саопштење Републичке радио-дифузне агенције о покретању поступка за одузимање националне фреквенције ТВ Авала због кашњења у плаћању обавезне накнаде за емитовање програма назвао замајавањем јавности те да такав потез није од помоћи запосленима вец само власницима.

У међувремену просторији у којој је режија програма нико нема приступ, у њој се налазе тројица припадника приватног обезбеђења које је ангажовао менаџмент, а јутрос су поједини радници физички били спречени да уђу у зграду ТВ Авала.

Запослени на рубу егзистенције

Шубарић је рекао да је, према његовим сазнањима, РРА продужила рок за плаћање надокнаде за коришћење фреквенције, за још 30 дана, а да штрајкачки одбор намерава да неком врстом притиска на власт покуша да се надлежне институције ангажују на решавању проблема у ТВ Авала.

Запослени су оваквим поступком власника, навео је Шубарић, доведени на ивицу егзистенције, али не намеравају да одустану од штрајка и одлучни су да не дозволе да било ко дође да обавља њихове послове.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси