Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пинтер: Аздејковић злоупотребљава своје чланство у УНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 08. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Пинтер: Аздејковић злоупотребљава своје чланство у УНС

Саопштења о „претњама које сам наводно слао Предрагу Аздејковићу, новинару УНС-а су чиста лаж”, поручио је Даниел Пинтер, који се у данашњем саопштењу представља као „дипломирани правник и двојни држављанин и Србије и ЕУ”, будући да се у „Бечу активно бави политиком у интересу свих грађана Србије”.

Он сматра да је Аздејковић, причу о претњама пласирао јавности Србије, „злоупотребивши своје чланство у УНС”.

„Ја сам га питао када ће грађанима Србије положити рачуне о утрошку средстава које годинама уназад узима преко своје невладине организације из фондова ЕУ и буџета Србије да би унапређивао положај угрожених група становништва, а заправо их ненаменски троши”, тврди Пинтер.

Он у саопштењу најављује да „доказе о томе свакако неће подносити органима у Србији, јер у њих нема ни најмање поверења, већ органима ЕУ, чији је држављанин”.

На порталу УНС 11. августа објављена је изјава уредника геј магазина Оптимист, Предрага Аздејковића за GayEcho да је електронском поштом од Пинтера добио поруку да му објави интервју или ће овај у Бечу показати доказе о његовим „педофилским склоностима”.

За Пинтера је у истом тексту УНС написано да је „некадашњи радник РТВ и транс-активиста”.

Према наводима УНС, против Пинтера је 11. јануара 2016. године подигнута оптужница да је каменом разбио стакло на улазу у зграду РТВ, где је некада радио као спикер, и причинио материјалну штету од 20 хиљада динара.

По пријави УНС, Републичко јавно тужилаштво је узело у разматрање претње упућене Азејковићу, објављено је 13. августа на сајту овог новинарског удружења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси