Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Стечај или политичка хајка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2012.

Извор: Блиц

Стечај или политичка хајка

Неизвесна судбина Телевизије „Јединство”



Нови Пазар - Републичка радиодифузна агенција разматраће наредне недеље судбину регионалне фреквенције за емитовања програма новопазарске Телевизије “Јединство”, јер је оснивач ове медијске куће АД “Јединство” на чије име се води дозвола за рад однедавно у стечају.

Менаџер телевизије Шериф Марукић тврди да ТВ “Јединство” функционише од 1. априла 2009. године као посебно правно лице, а да су уговорима и одлуком о оснивању прецизиране њихове обевезе према оснивачу.

Марукић сматра да се у Новом Пазару води политичка и медијска хајка против ове телевизије, иако се још не зна какву ће коначну одлуку чланови савета донети.

- Све приче о одузимању наше фреквенције за емитовање програма су неистините и политички инструиране и форсирају је владајуће бошњачке партије које на све начине покушавају да нас угасе. Ових дана нам није лако, јер поједини политичари шаљу СМС поруке нашим комитентима да прекину емитовање реклама, пробудили су се стари акционари који одједном траже акције и заостале плате, дакле притисци су са свих страна. Ипак, очекујем да савет донесе одлуку у нашу корист јер имамо све правне аргументе, а сматрам да би било које друго решење било политички мотивисано.

Спремни смо ако треба да идемо и на суд. Укидање наше фреквенције би се веома лоше одразило на информисаност грађана, а уколико се то и деси, верујем да ће се сви они који су учествовали у томе једног дана стидети због тога, јер правда кад-тад дође на своје - прича Марукић за “Блиц”.

С друге стране, генерални секретар владајуће Санџачке демократске партије и шеф кабинета градоначелника Новог Пазара Мирсад Јусуфовић тврди да његова странка нема никаквог утицаја на збивања у вези са ТВ “Јединство”.

- О свему знамо колико и остали грађани - из медија. Тврдим да наша партија нема никаквог утицаја на ова дешавања. ТВ “Јединство” је најстарија телевизија на овим просторима и она је некада била отворена за све политичке партије. Шта се са овом телевизијом дешава у последње три године више треба да буде предмет надлежних органа а не тема за политичку кампању - сматра Јусуфовић.

Ова телевизија, која постоји од 1996. године, у Новом Пазару важи за блиску главном муфтији Исламске заједнице у Србији Муамеру Зукорлићу.

- Наша телевизија је увек била и увек ће бити отворена за све политичке структуре, нарочито за опозиционе странке. Сматрам да владајућим партијама то највише и смета јер се чује и глас опозиције. Владајућа гарнутура заборавља да су и они некада били у опозицији и да су на власт дошли захваљујући нама, односно медијским наступима на нашем програму - каже менаџерка телевизије која има око 20 запослених.

Због вишегодишње блокаде рачуна Привредни суд у Краљеву прошле године је закључио стечај у АД “Јединству”, које је избрисано из регистра Агенције за привредне регистре, а имовина сада припада Акционом фонду Србије.

Он додаје да је АД “Јединство” запало у финансијске проблем још пре његовог доласка на чело ове ТВ куће, пре четири године на предлог већинског власника Дана Белића.

Амела Бајровић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси