Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Удружењима судија и тужилаца нејасно зашто Управа није саопштила основ сумње за контролу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 07. 2020.

Извор: uts.org.rs

Удружењима судија и тужилаца нејасно зашто Управа није саопштила основ сумње за контролу

Удружење јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије, Друштво судија Србије и Центар за правосудна истраживања принципијелно подржавају активности надлежних државних органа у циљу спречавања прања новца и финансирања тероризма.

Међутим, остаје нејасно зашто Управа за спречавање прања новца није предочила основе сумње због којих је наложила ванредно прикупљање информација о организацијама и појединцима од стране пословних банака, како је то прописано чланом 73 Закона о спречавању прања новца и финансирања тероризма.  

С обзиром на то да се на списку налазе медији, организације и истакнути појединци, који су у јавности препознати по залагању за унапређење владавине права и указивању на појаву корупције, а Управа за спречавање прања новца није јавности саопштила основе сумње због којих је наложила ванредно прикупљање информација, упитно је да ли се ради о стварној решености државе да се обрачуна са појавом прања новца и финансирања тероризма, или је у питању активност усмерена против појединаца и организација који имају критичко мишљење и указују на негативне појаве у друштву.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

01.08.

2020.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 12:44

КРИТИКА

Да, требало је да то држава препусти вама, па би било готово на "куково лето", јер сте познати по ажурности и правичности.
Не дао Бог, да изгубите неку од привилегија. (Надам се да вам не смета што вас критикујем, јер сам само новинар у пензији, обичан грађанин).

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси