Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ Авала: Предлог о платама непотпун
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 01. 2012.

Извор: www.b92.net

ТВ Авала: Предлог о платама непотпун

Београд - Запослени Телевизије Авала, који су већ 22 дана у штрајку, саопштили су да је предлог власника и УО телевизије за исплату заосталих зарада непотпун.

Они, наиме, тврде да није прецизирана динамика исплате и фонд зарада који се запосленима дугује. У саопштењу запослених се наводи да је реч о 5,5 зарада стално запосленима, односно о шест хонорара.

"Запослени Телевизије Авала обавештени су о предлогу власника и УО телевизије путем медија, што није права адреса, јер је предлог требало да буде упућен штрајкачком одбору", наводи се у саопштењу.

Штрајкачки одбор очекује позив на разговор са новим директором и главним и одговорним уредником телевизије Душаном Панчићем како би размотрили конкретне предлоге, који ће покрити све штрајкачке захтеве и о којима би запослени на Телевизији Авала могли да се изјасне.

Предлог руководства је добар основ за отпочињање социјалног дијалога, у којем ће обе стране доћи до задовољавајућег решења, подсећају у саопштењу запослени и позивају РРА да својим потписом буде гарант договора представника запослених и менџмента ТВ Авала.

"Гаранцију РРА очекујемо због чињенице да је управо та агенција посредовала у преговорима и да је предлог власника, односно менаџмента упућен преко њих", наводи се у саопштењу.

Представник запослених Никола Вукомановић рекао је Тањугу да штрајк и даље траје и да ће током дана бити одржан састанак свих запослених.

Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) и Рател добили су јуче уверавања свих власника националног емитера ТВ Авала да ће рачун те телевизије бити делимично одблокиран и радницима бити исплаћене плате.

Председник РРА владика Порфирије изјавио је новинарима, после састанка са сувласницима ТВ Авала, да се избегао нагори сценарио - да та телевизија изгуби националну фреквенцију, и да је Савету РРА чврсто обећано да ће рачун телевизије већ од данас бити одблокиран.

На састанку су акционари обавестили РРА да су прихватили захтеве штрајкача о започињању социјалног дијалога, исплати заосталих доприноса, исплати једне и по зараде до првог фебруара и још две до 1. марта, као и захтев да нико од учесника штрајка не сноси дисциплинске последице, а захтев који се односи на хонорарне сараднике већ је испуњен јер нико од запослених у том статусу није отпуштен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси