Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Након судске пресуде пленидба имовине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 01. 2012.

Извор: Дневник

Након судске пресуде пленидба имовине

РТС прошле године због ТВ претплате упутио око 400.000 опомена

Прошле године Радио-телевизија Србије послала је 390.500 опомена пред утужење и последњих опомена пред утужење за све они који нису редовно плаћали ТВ претплату. Сада је припремљено нових 6.550 предлога за дозволу за извршење на основу веродостојне исправе и они су дистрибуирани судовима по Србији.

РТС је ових дана на адресе грађана упутио опомене и пружио могућност да дуг на име претплате измире у више месечних рата.

На нивоу целе држава степен наплате ТВ претплате износи 41 одсто. Међутим, наплативост претплате на југу Србије износи тек 15 одсто док је она у Београду између 63 и 75 одсто. Искуство РТС је да слање опомене онима који уз месечни рачун за електричну енергију не плате и 500 динара на име ТВ претплате има позитиван ефекат јер се грађанима пружа могућност отплаћивања на више месечних рата и многи то искористе.

Неки који већ годинама не плаћају ТВ претплату очекују да им стари дуг буде отписан али РТС тврди да то неће учинити и да ће тражити све оно што јој припада, односно да ће тражити принудну наплату.

Иначе, приликом предузимања мера за принудну наплату искњижава дуг обвезника из књиговодствене евиденције електродистрибутивног предузећа уводи у сопствену евиденцију и упућује опомену односно тужбу на име неизмиреног дуга.

Грађани који ни након судске пресуде не измире обавеза на име ТВ претплате морају бити спремни да им следи попис и пленидба имовине с тим да се, по закону, не могу као предмет извршења рачунати одећа, обућа и други предмети личне употребе, постељина, део намештаја....

Љ. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси