Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Заокрет у третирању новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 01. 2012.

Извор: Правда

Заокрет у третирању новинара

Београд - Асоцијација слободних независних медија објавила је 28. мониторинг извештај у којем су у области слободе изражавања обрађени случајеви с краја прошле године, у којима су новинари и чланови њихових екипа били изложени претњама и вређању, физичким нападима и притисцима.

Прво место заузима случај новинара „Правде“ Срећка Миловановића, којег су чланови приватног обезбеђења, које је управа Филозофског факултета у Београду ангажовала да спречи двонедељну блокаду, приликом сукоба са студентима 3. новембра, претили да ће га избацити из зграде и грубо вређали.

Две пресуде Апелационог суда у случајевима у којима су новинари били нападнути, указују на могући заокрет праксе судова у Србији, који су до сада, по правилу, учиниоцима напада изрицали казне које су биле у висини законског минимума, а често и испод њега - саопштио је АНЕМ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси