Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радикализација штрајка на ТВ Авала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 01. 2012.

Извор: Политика

Радикализација штрајка на ТВ Авала

Пошто и даље немају одговор на своје захтеве, запослени у ТВ Авала најављују интервенције на програму и агресивније тражење одговора од надлежних

Пошто ни 14 дана од почетка штрајка запослени на Телевизији Авала и даље немају ниједан одговор на своје захтеве, а ни шест дана после састанка са управним одбором и власницима Телевизије није решена њихова тешка ситуација, они су јуче издали саопштење у коме од петка, 6. јануара, најављују радикализацију штрајка ради остваривања својих права.

„У нову годину ушли смо без здравственог осигурања и без исплате заосталих плата закључно са децембром за стално запослене и шест хонорара за ангажоване сараднике. Такође је непознато да ли ће више од 40 радника који су хонорарно ангажовани добити најављене отказе. Проблем представља и чињеница да многим хонорарцима, супротно закону, хонорарни и ауторски уговори нису дати на потпис још од октобра, па су одговорна лица Телевизије предочила запосленима да такви уговори могу да буду отказани и ретроактивно иако су наше колеге све време радиле. Не постоји ни информација да ли је Бојана Лекић и даље генерални менаџер“, наведено је у поменутом саопштењу.

Ивана Вишковић из штрајкачког одбора каже за „Политику” да је пред Нову годину договорен минимум процеса рада како се не би кршио закон. Стога је новогодишњи програм емитован онако како је и планирано.

Међутим, пошто проблеми нису решени, нити су запослени добили плату, они сада иду у другу фазу, додаје она.

– Друга фаза штрајка подразумева интервенције на програму, медијску кампању и агресивније тражење одговора од надлежних институција, пре свега од Министарства рада и Министарства за информисање, да се изјасне о томе да ли је у реду то што се ради, коме то одговара и зашто не реагују – каже за „Политику” Никола Вукомановић, председник штрајкачког одбора.

– Пошто састанак са власницима није резултирао ничим осим једном непристојном понудом а то је да се запосленима којима се дугује пет плата исплати једна плата до 10. јануара а друга до краја месеца, то нас тера да радикализујемо овај штрајк и управо се договарамо о моделима те радикализације. У сваком случају, интервенисаћемо на програму.

Г. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси