Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  УНС: Политика поново у државним рукама?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

16. 10. 2012.

Извор: УНС

УНС: Политика поново у државним рукама?

Удружење новинара Србије (УНС) сазнаје да је од јуче, 15.октобра, директорка Политике Новине и Магазини Мира Глишић Симић једино овлашћено лице за заступање ПНМ-а у Агенцији за привредне регистре.Наиме, досадашњи представник страног сувласника Политике Горан Илин брисан је из регистра.

У документацији на сајту АПР-а стоји да је Вук Васиљевић као овлашћено лице сувласника Политике јуче наложио брисање Горана Илина, који је 14. септембра поднео оставку на функцију заменика генералног директора Политике НМ, чиме је једино овлашћено лице остала генерална директорка Мира Глишић Симић, представник капитала у претежном државном власништву.

На основу ове промене се може закључити да се Ист Медиа Груп, која је летос купила ВАЦ-ов удео у Политици, одрекла права на управљање компанијом по принципу сагласности оба власника за важне пословне одлуке. То значи да је нови власник Политике Мирослав Богићевић постао пасивни партнер државе Србије у управљање најстаријим дневним листом на Балкану, и да држава сада управља Политиком без ограничења.

УНС тражи да Влада Србије објасни јавности до каквих је промена дошло у управљачкој структури листа и да ли је дошло до било каквих промена у власничкој структури издавача Политике.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

17.10.

2012.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 07:51

Medijski javni servis "Politika"

Da li se to preduzce POLITIKA NOVINE I MAGAZINI d.o.o. sprema da postane medijski javni servis POLITIKA NOVINE I MAGAZINI?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси