Насловна  |  Актуелно  |  Досије Политика (2012 - )  |  Граси: Не знамо како је продаја обављена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије Политика (2012 - )

18. 07. 2012.

Аутор: Р. Д. Извор: Политика

Граси: Не знамо како је продаја обављена

Не знам ко су нови купци, ни како је продаја обављена, једноставно, немам довољно информација о свему томе, каже Зефирино Граси, генерални директор Политике а. д.

– Сазнали смо за ту вест тако што је један наш сарадник скинуо податке са сајта Агенције за привредне регистре. Дакле, ништа више од тога нисам сазнао нити сам претходно био обавештен о продаји – каже Граси.

Он подсећа да је средином марта ВАЦ понудио „Политици а. д.” да откупи њихових 50 одсто по праву прече куповине.

– Ми смо тражили додатна објашњења јер нам није било јасно у њиховој понуди да ли ћемо куповином њиховог дела преузети и све обавезе и права, па смо тражили појашњење. После извесног времена, добили смо одговор да пошто се нисмо изјаснили да ли хоћемо или нећемо, они сматрају да смо ми одбили понуду и да ће они продати свој удео трећој страни.

Такође, 15. маја је стигло писмо из ВАЦ-а у ком су нас обавестили да они прекидају било какво плаћање Политици а. д. од стране „Политике новине и магазини”, пошто смо ми наводно забранили исплату неких кредита њима, што је мени потпуно непозната ствар. То је створило огроман проблем „Политици а. д.” у пословању јер нам тренутно наша ћерка фирма дугује око 20 милиона динара због чега смо упали у финансијске тешкоће – каже Граси.

Иначе, „Политика а.д.” је сувласник фирме „Политика новине и магазини” са 50 одсто учешћа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси