Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Конкурс за финансирање пројеката: медији по мери грађана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

09. 01. 2023.

Аутор: Славко Ћурувија фондација Извор: Славко Ћурувија фондација

Конкурс за финансирање пројеката: медији по мери грађана

Славко Ћурувија фондација расписала је конкурс за локалне медије са подручја Републике Србије за пројекте за производњу медијских садржаја у складу са потребама грађана. Рок за пријаве је 20. јануар.

Развој кредибилних локалних медија зависи од редовне производње и дистрибуције релевантног садржаја који одговара потребама грађана у локалним заједницама. У пракси постоје позитивни примери локалних медија који слушају своју публику, испитују потребе грађана о врсти информативног садржаја који им је потребан и важан, на основу чега обликују и дистрибуирају садржаје који су од суштинског интереса за грађане локалних средина. На овај начин формулисане теме подижу релевантност медијских садржаја и квалитет информисања, чиме се изграђује однос поверења између медија и грађана.

Подршком локалним медијима желимо да у фокус информисања ставимо потребе грађана и тиме  ојачамо позицију, значај и релевантност медија у срединама у којима раде и подржимо их у настојању да прошире своју публику. Циљ позива је да допринесе развоју локалних медија и побољшању квалитета и релевантности информативног садржаја који се пружа локалној заједници.

Подржаћемо оне медије који предложе најјасније и најкреативније идеје, моделе и механизме за слушање грађана и испитивање њихових потреба када је у питању локално информисање, и који на потребе грађана одговарају медијским садржајем који нуде.

Ко?

Конкурс је намењен локалним медијима у Србији који активно извештавају о темама од јавног значаја у својим срединама.

За подршку ће бити одабрани медији који:

  • Јавни интерес постављају као приоритет у свом извештавању
  • Редовно производе информативни садржај
  • Извештавају о локалу и за локал
  • Уважавају потребе грађана и у складу са тим креирају садржај
  • Поштују Кодекс новинара Србије и прихватају надлежност Савета за штампу
  • Регистровани су у АПР-у
  • Постоје најмање годину дана

Шта?

Подршка је намењена за производњу и дистрибуцију информативног садржаја у јавном интересу, који одговара на потребе грађана из локалних средина из којих медији долазе.

Тематски оквир конкурса није унапред одређен.

Дозвољени су трошкови испитивања потреба грађана, производње информативног и медијског садржаја, као и трошкови дистрибуције и промоције садржаја.

Максималан износ донације је 5.000 УС долара у динарској противвредности. Максимално трајање пројекта је шест месеци.

За локалне медије чији пројекти буду подржани у оквиру овог конкурса, бићеодржана радионица посвећена унапређењу интерних механизама за слушање публике.

Како?

Попуњени пријавни формулар у ПДФ или Word формату послати најкасније до 20. јануара  2023. године на адресу konkurs@slavkocuruvijafondacija.rs.

О приспелим пријавама одлучиваће Славко Ћурувија фондација, уз подршку спољних саветника.

Евентуална питања о условима конкурса и начину пријављивања можете послати на адресу konkurs@slavkocuruvijafondacija.rs, најкасније до 15. јануара 2023.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси