Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Више од месец дана не зна се ко је искључио струју у Брусу у време емисије "Живот прича"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 04. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Више од месец дана не зна се ко је искључио струју у Брусу у време емисије "Живот прича"

Полиција у Брусу још увек није доставила извештај поводом додатног захтева Тужилаштва за прикупљање информација о искључењу струје у Дому културе у време емисије ТВ Прва „Живот прича“, рекао је Удружењу новинара Србије (УНС) в.ф. јавног тужиоца у Брусу Милан Михајловић.

 Михајловић каже да је у међувремену, полиција по налогу Тужилаштва предузела „више радњи ради провере одређених чињеница у вези са нестанком електричне енергије у Дому културе, због чега је нестала кабловска телевизија у време ове емисије“.

Подсетимо, 27. фебруара у Брусу приказивање емисије ТВ Прва, у којој је била гошћа Марија Лукић која је председника Општине Брус Милутина Јеличића тужила за полно узнемиравање, прекинуто је. Тада су медији писали да је Јеличић захтевао да се искључи струја у Дому културе, што је он УНС-у негирао.

„Не знам због чега је нестала струја баш у то време. Знам да је често у нестајала струја у Дому културе због једног прикључка на тој трафо станици која је у дворишту, а која нема употребну дозволу од Скупштине општине Брус“, рекао је тада УНС-у Јеличић.

Тужилаштво у Брусу је по пријави грађанина да је нестао сигнал кабловског оператора „Сити сервис“, наложило полицији да истражује овај случај, како би проверило да ли је извршено кривично дело спречавања штампања и растурања штампаних ствари и емитовања програма по члану 149 Кривичног законика.

Полиција је од тада обавила разговарала са више лица, а затим по налогу Тужалиштва од 8. марта још увек прикупља додатне информација како би се разјасниле све чињенице у вези са искључењем електричне енергије у Дому културе.

У Дому културе у Брусу постоји шест улаза, од којих је само један под надзором камере. У ноћи када је нестала струја у Дому културе, у коме је техника локалног кабловског оператора „Сити Сервис“, физички је искључена склопка, а оштећења каблова није било, сазнао је раније УНС.

УНС је тражио хитну истрагу и расветљавање свих околности прекида кабловске телевизије у Брусу. УНС-у је тада у ЕПС-у у Брусу речено да „није тачна информација да су они искључили струју“. „Претпостављамо да је неко у згради Дома културе искључио струју, а то нема везе са ЕПС-ом“, речено је УНС-у.

Милутин Јеличић је 1. марта поднео оставку на место председника Општине писмом јавности. Оставка Милутина Јеличића констатована је након месец дана, 2. априла на седници Скупштине општине Брус.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси