Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Вељко Лалић добитник награде „Александар Тијанић“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 12. 2018.

Извор: УНС

Вељко Лалић добитник награде „Александар Тијанић“

Главни уредник „Недељника“ Вељко Лалић четврти је добитник награде „Александар Тијанић“ коју Удружење новинара Србије (УНС) сваке године додељује за борбеност у новинарству. „Лалић је у последњих неколико година показао да политички магазин може да се врати на велику сцену нашег (не)прежаљеног тржишта штампе, и то уз поштовање новинарске етике и Кодекса, уз помоћ храбре уређивачке политике и модерног новинарског израза“, стоји у образложењу жирија награде, који је одлуку донео једногласно.

Жири је у образложењу навео да је „за такву медијску (контра)револуцију заслужан је пре свега Лалић, као један од главних јунака последње декаде српског новинарства, који је доказао да Гутенберг није изгубио битку са вај-фајем“, као и да је „Лалић следбеник још једне новинарске појаве која се такође сматра старовременском и сеже у Тијанићево доба: интригантно, жестоко и духовито писање које истовремено изазива и постовање и чуђење“.

Из тих разлога, према оцени жирија Лалић је „заслужио награду која носи име Александра Тијанића“, као и да „слагао се не слагао, човек мора да поштује Лалићев уређивачки проседе, и да се истовремено пита како такав успева да опстане у подељеној и посвађаној Србији“.

Награду "Александар Тијанић" Вељку Лалићу доделио је жири у саставу Љиљана Смајловић, Ненад Стефановић и Зара Тијанић. Претходни добитници награде су Јелена Попадић, Горислав Папић и Љубица Гојгић.

Награда ће Лалићу бити уручена у петак, 21. децембра у 13 часова, у Прес центру УНС-а.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

16.12.

2018.

Suzana [нерегистровани] у 17:42

Zasluženo

Iskrene čestitke kolegi Laliću!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси