Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Демократија у Србији под сенком закона о медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 09. 2009.

Демократија у Србији под сенком закона о медијима


Удружење новинара Србије жали што су новинари Србије дочекали 15. септембар, дан који су Уједињене нације одредиле за прославу демократије, под стегом најрестриктивнијег закона о медијима у региону, који је власт прогурала кроз парламент пре само две недеље.

Тачно је да је демократија код нас „млада и недовољно развијена“, како стоји у пригодном саопштењу на сајту Народне скупштине Србије, али је посебно несрећна околност да наша млада демократија, свега девет година после победе над режимом Слободана Милошевића, прави крупан корак назад у односу на достигнуте слободе.

Тачно је да „највећи број људи у свету данас види демократију као политичку слободу грађана да говоре, да критикују...“, како стоји у саопштењу на сајту српског парламента, и зато је за жаљење што је највише законодавно тело у Србији управо изгласало закон којим држава ограничава те слободе на начин противан Европској конвенцији о људским правима.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси