Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинарски кодекс Палми
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 08. 2009.

Новинарски кодекс Палми


В. д. председника УНС-овог Клуба новинара поморавског округа и дописник Танјуга Душан Аничић предао је јуче градоначелнику Јагодине Драгану Марковићу - Палми Кодекс новинара Србије. У сусрету са члановима УНС-овог Клуба новинара лидер Јединствене Србије Драган Марковић поновио је да неће гласати за измене Закона о информисању, уз оцену да ће тај закон "тешко проћи и уз велико лобирање".

"Ми сада у 2009. години доносимо нешто против чега је било 90 одстоСрбије 1999. године, само зато што се то тиче односа једног политичарапрема једном медију", рекао је Марковић и оценио да је "чудно да и оникоји су некада јавно информисање називали медијским мраком а некемедије 'Бастиљом', сада хоће Закон са много већим мраком него што јебио".

Марковић је навео да постоји добра сарадња новинара и градске власти и обећао подршку Клубу новинара.

У посети су били и Зоран Стојковић, фоторепортер Танјуга из Јагодине, Драган Марковић Маре, новинар РТС-а и Емил Милојевић, уредник телевизије Михајловић из Параћина.

Клуб новинара поморавског округа основан је половином јуна и чине га новинари Јагодине, Ћуприје, Деспотовца и Параћина, док новинари Свилајнца имају свој клуб, а Рековац нема информативна гласила.

Д. Аничић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси