Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јовановић: Нисам задовољан висином казне, али ми заслужен одлазак Симоновића у затвор даје сатисфакцију да пишем док ме руке служе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 10. 2024.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Јовановић: Нисам задовољан висином казне, али ми заслужен одлазак Симоновића у затвор даје сатисфакцију да пишем док ме руке служе

„Дошло је време да правосуђе коначно почне да ради свој посао и штити новинаре. Мени је мило због младих, јер ће након овога моћи слободније да пишу. Симоновића и остале је стигла заслужена казна, али ја нисам задовољан њеном висином“, рекао је новинар портала Жиг инфо Милан Јовановић за УНС након што је, како додаје, сазнао да је Драгољуб Симоновић на издржавању затворске казне у КПЗ Пожаревац, а Игор Новаковић и Владимир Михаиловић у КПЗ Падинска скела.

Бивши председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић се, каже Јовановић, прошлог понедељка јавио на издржавање четворогодишње казне затвора због паљења његове куће. Сви захтеви да одложи издржавање су Симоновићу, како додаје Јовановић, одбијени.

Иначе, бившег председника Општине Гроцка Драгољуба Симоновића Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на четири године затвора јер је подстрекивао друге осуђене да запале Јовановићеву имовину. Суд је смањио затворску казну за годину дана у односу на првостепену пресуду. Симоновићу је изречена и новчана казна од 100.000 динара. 

Осим Симоновића, осуђен је Владимир Михаиловић, и то на три године затвора и новчану казну од 100.000 динара.

Игор Новаковић осуђен је на казну затвора од две и по године, док је Александар Маринковић, који се налази у бекству, као директни извршилац осуђен на казну затвора од четири године и новчану казну од 100.000 динара.

Сада, након 57 рочишта којима је присуствовао и правоснажне пресуде, покренуте су пријаве за обештећење. Ипак, немогуће је, каже Јовановић, обештетити уништене успомене.

„Од 2018. године за мене је почео неки нови живот који се одвијао од суднице до суднице, од једне лекарске ординације до друге. Супрузи и мени је здравље нарушено. Изгубио сам све што сам годинама стицао. Са тим пожаром избрисана је моја прошлост. Све драге успомене су уништене – породичне фотографије предака, прва писма и прва слова мојих унучади“, додао је он.

Ипак сатисфакцију му даје то што ће, како сматра, ова затворска казна променити однос моћника према новинарима.

„Верујем да ће се бахати политичари након ове пресуде мало штрецнути и да ће бити мање напада на новинаре. Ја и даље пишем, не стајем. Писаћу док сам год бистрог мозга и док ме год прсти служе“, додао је.  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси