Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Саши Радуловић, Томиславу Бркићу и Миодрагу Лазаревићу уручене награде недељника „Реч народа“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 01. 2024.

Аутор: УНС/Реч народа Извор: УНС/Реч народа

Саши Радуловић, Томиславу Бркићу и Миодрагу Лазаревићу уручене награде недељника „Реч народа“

Новинарки Саши Радуловић је за кратку новинарску причу „Пањ“ уручена прва награда „Миливоје Мића Илић“ коју додељује недељник „Реч народа“.

Жири који је одлучивао о награди навео је да је прича  „Пањ“ задовољила све елементе кратке приче, а уз то пружила актуелност тренутка, односно сталне борбе за лагоднијим животом у иностранству и мира породичног дома у Србији.

„Прича ’Пањ’ у читаоцу изазива низ емоција, наводећи га на размишљање“, наводи се у образложењу жирија.

Другу награду добила је прича „Хајдук остао без лубенице“ Томислава Ђокића из Параћина, а трећу „Злато“ Миодрага Лазаревића из Пожаревца.

Прича „Хајдук остао без лубенице“ , како је образложено, враћа нас у далеку прошлост у време хајдука, а одликује је „везаност“ за пожаревачки крај. Уз потребне елементе кратке приче, како наводи жири, прича садржи народни хумор и сатиру.

Трећенаграђени Миодраг Лазаревић у причи „Злато“ на виспрен начин дочарао је похлепу савременог човека, а причу о ископавању злата актуелизовао еколошким проблемом.

Још две приче завределе су пажњу жирија, похваљене су и биће објављене у недељнику  „Реч народа“. Реч је о причама Душана Мијајловића Адског из Ниша и Никице Банића из Инђије.

Жири су чиниле главна уредница Татјана Роквић, новинарка Милена Перишић и некадашња главна уредница недељника Светлана Евковски. Оне су прочитале тридесетак прича које су пристигле на конкурс.

Новчане награде и дипломе награђеним писцима који су присуствовали догађају уручила је директорка Андријана Максимовић.

Први број новина „Реч народа“ из штампе је изашао 20. јануара 1945. и овај датум се обележава двоструко: кад дан медијске куће и крсна слава. До данас се пред читаоцима нашло равно 3822 броја овог недељника који прати и бележи дешавања са територије браничевског округа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси