Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ћулибрк: Нису ми познати детаљи преноса власништва НИН-а, очекујем да неће бити утицаја на уређивачку политику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 08. 2023.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Ћулибрк: Нису ми познати детаљи преноса власништва НИН-а, очекујем да неће бити утицаја на уређивачку политику

Главни уредник недељника НИН Милан Ћулибрк је, након што је Рингиер Србија пренео власништво над овом медијском кућом генералној директорки ове компаније Јелени Дракулић Петровић, рекао за сајт УНС-а да очекује да НИН настави рад без икаквог утицаја менаџмента и власника на уређивачку политику. Додао је да му детаљи преноса власништва нису познати.

„Мене се као запосленог не тиче какав је договор између бившег и садашњег власника. Као запосленог и главног уредника у НИН-у, једино ме интересује да НИН настави да ради као што је и до сада. То и очекујем с обзиром на то да је Јелена Дракулић годинама била директорка НИН-а и да смо радили без икаквог уплива са стране од власника и менаџмента“, навео је Ђулибрк за УНС.

Додао је да се нада да се промена власништва неће одразити на уређивачку политику овог недељника, што се, како каже, дешавало када су други власници куповали неке медије у Србији.

„Ми правимо нови број као да се ништа није догодило. Као што смо то чинили прошле, и ове недеље правимо нови број који ће се наћи на киосцима у четвртак и тако ће бити до даљњег“, истакао је Ћулибрк.

О преносу власништва, како каже, до јутрос није знао ништа због Уговора о тајности који је потписала садашња власница НИН-а.

„Нисам знао до јутрос ништа о преносу власништва. У Уговору о тајности је било и клаузуле да се то никоме не предочава до данас. Колико знам Јелена Дракулић Петровић ће сутра пустити званично саопштење у коме ће објаснити како је до те трансакције дошло“, додао је Ћулибрк.

Компанија Рингиер Србија је саопштила јутрос да је целокупан власнички удео пренет на директорку ове компаније Јелену Дракулић Петровић која је изразила задовољство што је после 20 година професионалног ангажмана у Рингиеру постала власница НИН-а.

Марк Валдер, генерални директор Рингиер АГ, навео је да „НИН д.о.о. под вођством Јелене Дракулић Петровић има будућност која обећава“.

Подсетимо, НИН је основала група новинара 1935. године, али се редовно објављује од 1951. године. Када је НИН приватизован, 2009. године, прво га је купила компанија Рингиер доо, a касније, када је основана компанија Рингиер Аксел Шпрингер у Србији, она је постала већински власник ове медијске куће.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси