Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  MИТ: Данас решења о расподели новца на медијским конкурсима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 08. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

MИТ: Данас решења о расподели новца на медијским конкурсима

Удружење новинара Србије (УНС) добило је из кабинета министра информисања и телекомуникација (МИТ) информацију да ће данас на сајту овог Министарства бити објављена решења о расподели средстава на медијским конкурсима.

Од истека рока за доношење решења прошло је месец дана. Подсетимо, по Правилнику о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, рок за доношење решења је 90 дана од дана закључења конкурса, што је било 11. јула 2023. године.

УНС је више пута протестовао због тога што Министарство касни са објављивањем решења и упозорио да је тиме угрожен рад медија, односно производња медијских садржаја.

Министарство је, подсетио је УНС, претходних година било пример добре праксе када је реч о спровођењу медијских конкурса и са жаљењем истакао да је та пракса сада прекинута.

По подацима које је УНС прикупио из комисија, на конкурсе МИТ ове године пријавило се више од 1200 издавача медија, а више од 400 пројеката комисије су предложиле за суфинансирање. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси