Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС: Помозимо РТВ Бачка Паланка да подигне нови антенски стуб и поново емитује програм
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

31. 07. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

УНС: Помозимо РТВ Бачка Паланка да подигне нови антенски стуб и поново емитује програм

Удружење новинара Србије (УНС) позива колегинице, колеге, медије и грађане који су у могућности да донирају средства Радио-телевизији Бачка Паланка (РТВ БАП), којој је у току невремена страдао антенски стуб, због чега ова телевизија не емитује програм.

Директорка РТВ БАП Драгана Дошен каже за сајт УНС-а да је антенски стуб који је претрпео штету постављен свега недељу дана пре невремена. Да бисмо поставили нови, потребно је, како каже, 300 хиљада динара, које РТВ БАП у овом тренутку нема.

Услед суперћелијске олује овај антенски стуб је потпуно уништен, а зграда у којој је редакција РТВ БАП остала је без крова. Иако је вода ушла у просторије редакције, значајног оштећења опреме није било.

„Тренутно антенски стуб лежи преко потпуно оштећеног крова. Све то кошта 300 хиљада динара, које смо скоро дали, и ми тих средстава немамо“, рекла је Дошен за сајт УНС-а.

С обзиром на то да је у питању зграда Општине Бачка Паланка, којој РТВ БАП плаћа закуп, нови кров би, каже Дошен, требало да постави Општина.

Новинари који су радили на телевизији сада, каже Дошен, креирају садржај за портал РТВ БАП и снимају емисије за које су добили новац на конкурсима за пројектно суфинансирање.

Број жиро рачуна РТВ БАП на који добротвори могу уплатити новац je 200-2948050102939-81, са напоменом „за антенски стуб“. Телефон РТВ БАП је 0607251691.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси