Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сутра сахрана Владимира Лојанице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

31. 07. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Сутра сахрана Владимира Лојанице

Новинар и дописник дневног листа „Блиц“ из Ужица Владимир Лојаница биће сахрањен сутра у 13 сати на Доварју у Ужицу, потврђено је УНС-у.

Владимир Лојаница преминуо је изненада јуче у 47. години. Новинар је од 2001. године, а од 2004. године дописник је „Блица“ из Ужица.

Лојаницин рад је више пута награђиван. За текст „Дорат Звездан бранио шталу од комисије за рушење” добио је 2012. године УНС-ову годишњу награду за репортажу „Лаза Костић“

Лојаница је 2019. и 2022. године био лауреат награде „Др Марко Младеновић“ коју додељује Медијски форум у Тополи за допринос борби против беле куге.

Освојио је и другу награду на конкурсу за репортажу „Владимир Влада Ћосић“ у Сремској Митровици, као и на Интернационалном фестивалу репортаже и медија „Интерфер Златна Ника“  2014. године.  На овом фестивалу добио је и две треће награде за новинску репортажу и једну трећу награду за друштвено одговорну репортажу.

Своје најбоље репортаже је прошле године сабрао у књигу „Глув је дан без људи“, а због низа хуманитарних акција које су покренуте након објављивања ове збирке, Општина Чајетина га је наградила за хуманост и људскост у тешким временима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси