Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  "Нећемо заборавити" и "Сачувајмо љубав за мир" поручили представници УНС-а и кинеске делегације приликом полагања венца страдалим колегама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 07. 2023.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

"Нећемо заборавити" и "Сачувајмо љубав за мир" поручили представници УНС-а и кинеске делегације приликом полагања венца страдалим колегама

Делегација кинеских новинара, председник Удружења новинара Србије (УНС) Живојин Ракочевић и генерални секретар УНС-а Нино Брајовић одали су почаст кинеским новинарима који су убијени за време НАТО бомбардовања Кинеске амбасаде полагањем венца са поруком на српском и кинеском језику.

Цвеће је положио и некадашњи председник УНС-а и уредник портала "Пиштаљка" Владимир Радомировић.

 

"Успомена на новинаре који су страдали. Сачувајмо љубав за мир", написао је представник Свекинеског удружења Тиан Жонг на кинеском, док је на српском језику на заједничком венцу Живојин Ракочевић написао "Нећемо заборавити".

 

Подсетимо, за време НАТО бомбардовања кинеске амбасаде убијени су дописници агенције Синхуа и листа "Гуангминг жибао" Шао Јунхуан, Су Синхгу и Џу Јинг, када је Амбасада је погођена са три пројектила. 

Тиан Жонг захвалио је Ракочевићу и Брајовићу на гостопримству и истакао да носи позитивне утиске, посебно када је у питању жеља овог удружења за сарадњом са кинеским колегама. Представнике УНС-а позвао је да узврате посету ускоро.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси