Насловна  |  Актуелно  |  Случај "Курир" (2017)  |  Наређење продавцима новина: По сваку цену сакрити Курир и не постављати сувишна питања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Случај "Курир" (2017)

17. 08. 2017.

Извор: Курир

Наређење продавцима новина: По сваку цену сакрити Курир и не постављати сувишна питања

Запосленима у компанији "Мој киоск" широм Београда, наређено је да на рафовима киоска крију Курир, те да на питање зашто наш лист није на видљивом месту одговарају да су криве муштерије, које наводно приликом узимања новина промене њихов распоред. Ова тортура траје месецима, а незадовољни продавци одлучили су да проговоре, прича саговорник Курира, који је, како каже, дао отказ са "Мој киоск" због лажи и криминала на који их терају њихови шефови.

Према речима бившег продавца новина, запосленима је шеф наређивао да по сваку цену крију Курир и да не постављају сувишна питања.

– Наређење да сакријемо Курир на рафовима добили смо од првог шефа. Прецизније, рекао нам је да ваш лист морамо да позиционирамо тако да се не види уопште, или да се види само почетно слово. Колеге и ја смо се бунили и питали зашто то морамо да радимо, али одговор је увек био: Није на вама да о томе расправљате – каже незадовољни саговорник, који се плаши да открије своје име због личне безбедности.

Он додаје да је касније ангажован нови шеф, који је лаж и корупцију попео на још виши ниво.

– Други шеф нас је терао да се понижавамо и лажемо муштерије. Терао нас је да људима говоримо да Курир померају остали купци и да зато није на видљивом месту. Због тога смо имали и доста конфликата са муштеријама које нису наивне и глупе – огорчен је бивши продавац на трафици.

Како каже наш саговорник, да је знао да ће државни органи отићи тако далеко, никада се не би запослио.

– Не волим лаж, корупцију и криминал, те сам зато одлучио да се повучем и сачувам оно што ми је остало – рекао је.

Подсетимо, „Адрија медија група“ (АМГ), Александар Родић и Курир поднели су више од 150 кривичних пријава и тужби, као и кривичну пријаву против организоване криминалне групе, удружене у циљу уништења Курира и „Адрија медије“, чиме је извршено кривично дело Злоупотреба монополистичког положаја, из чл. 232 КЗ у стицају са кривичним делом Злоупотреба положаја одговорног лица из чл. 234 ст. 3 КЗ, као и више кривичних дела!

Пријаве су поднете против „Инсајдер тима“, „Медијске мреже“, „Центросинергије“, „Штампа система“, као и против осталих фирми и одговорних лица због организовања криминалне групе и извршења већег броја кривичних дела.

„Адрија медија“ поднела је пријаве у циљу заштите својих Уставом загарантованих права на живот, слободу и сигурност, слободу изражавања, слободу медија, слободу рада, слободу кретања, слободу мисли и савести, те поводом заштите слободе и сигурности 800 наших запослених, поднели више стотина тужби и кривичних пријава пред надлежним органима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси