Насловна  |  Актуелно  |  Случај "Курир" (2017)  |  УНС реагује на претње Александру Родићу и редакцији Курира: Полиција и тужилаштво што пре да реагују!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Случај "Курир" (2017)

20. 07. 2017.

Извор: www.kurir.rs

УНС реагује на претње Александру Родићу и редакцији Курира: Полиција и тужилаштво што пре да реагују!

Председник УНС Владимир Радомировић, реагујући на стравичне прење убиством председнику Адрија медије Александру Родићу и редакцији Курира, изјавио је да је у питању опасност по јавни интерес.

"Удружење новинара Србије осуђује сваку претњу новинарима и власницима медијима, јер оне угрожавају слободно обављање новинарског посла и представљају опасност по јавни интерес. УНС очекује да полиција и тужилаштво што пре открију ко је претио убиством Александру Родићу и редакцији Курира", изјавио је председник УНС.

 Подсетимо, после двомесечне хајке на Александра Родића и „Адрија медија групу“ (АМГ), коју спроводе медији под контролом Александра Вучића, високи државни функционери и функционери СНС, а током које се користе најстрашније измишљотине и говор мржње, на Куриров портал стигле су нове претње убиством упућене председнику АМГ.

„Хало, Родићу... Доћи ћу тамо у редакцију и убићу те у име Алексе Вучића. Јеси ме чуо? А и све вас у редакцији ћу умлатити чекићем!“, наводи се у поруци - коментару који је послат на сајт Курира.

Оваква претња убиством, због које је адвокатски тим АМГ поднео кривичну пријаву против Н. Н. лица, само је последица хајке Пинка, Информера и Српског телеграфа, као и министара и функционера СНС, у којој се Александар Родић свакодневно назива „усташом“ или „шиптарским плаћеником“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси