Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Нападачи на сплитску новинарку добили затворску казну, али неће је служити! Шушак Живковић: ‘Надам се да се ово више никоме неће догодити‘! Окривљеник опет оптужио медје...
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

07. 11. 2022.

Аутор: Габријела Радановић Извор: Слободна Далмација

Нападачи на сплитску новинарку добили затворску казну, али неће је служити! Шушак Живковић: ‘Надам се да се ово више никоме неће догодити‘! Окривљеник опет оптужио медје...

На Опћинском суду у Сплиту је донесена неправомоћна пресуда према којој је Тонћију Чукушићу изречена казна од седам мјесеци, а Антонију Чукушићу од осам мјесеци затвора због напада на новинарку Живану Шушак Живковић у цркви на Сиробуји у травњу 2020. године.

Обојици је казна затвора замијењена радом за опће добро, на начин да ће се један дан затвора замијенити с два сата рада.

Антонијо Ћукушић дужан је накнадити оштећеној новинарки имовинскоправни захтјев у износу од три тисуће куна у року од 15 дана од дана правомоћности пресуде, али је дужан и суду накнадити трошкове поступка у паушалном износу од тисућу куна.

Тонћи Ћукушић дужан је суду накнадити трошкове поступка у виду судскомедицинског вјештачења озљеда оштећене Живане Шушак Живковић по вјештаку медицинске струке др Антонију Алујевићу у износу од двије тисуће куна, за приступ на расправу пред судом у износу од 720 куна односно паушалну своту од тисућу куна.

- Драго ми је да је послана јача порука да је такво понашање неприхватљиво. Надам се, што говорим од почетка, да се ово никада више и никоме више неће догодити. Не само новинарима, него било коме тко обавља свој посао и ради поштено и добро јер нема потребе да је изложен било којој врсти насиља.

Имам још једну поруку, особно би вољела да се овом момку од 24 године који је према пресуди насрнуо на мене помогне и да га се врати на прави пут. Он је на почетку свог живота и апелирам да му се помогне – казала је новинарка Шушак Живковић.

Затворска казна замијењена је за рад за опће добро, а Шушак Живковић, истиче да је то довољно снажна порука.

- Никада ми није било у интересу да нетко иде у затвор. Мислим да се с тим не би ништа добило, дапаче, али и овако је довољно јако и довољно добро – рекла је Шушак Живковић.

Након читања неправомоћне пресуде, изјаву за медије дао је Тонћи Ћукушић.

- Драго ми је да сте у оволиком броју стигли и да сте заинтересирани за истину и правду, али нажалост  у овом случају од истине и правде нема ништа. Тијеком цијелог рочишта све је доказано, значи нити једног доказа нема да смо син и ја починили ово што нам се ставља на терет, а то ћемо у међувремену доказати даљњим судским поступком – казао је Тонћи Ћукушић и нагласио да ‘ће нас једино истина ослободити‘.

- Приликом процесуирања треће особе која је била на Сиробуји, која је признала кривњу и којој се испред камера видјело лице, ви сте новинари прејудицирали, поготово "Слободна Далмација" је прејудицирала унапријед да треба казнити и друге. Значи, ви унапријед осуђујете мене, а ничим ни данас није доказано – рекао је Ћукушић.

Ћукушић је у једном тренутку рекао да је све намјештено, а новинаре је занимало на што то мисли.

- Новинари намјештају. Зашто су Хрвоје Зовко и замјеница ХНД-а долазили на моје рочиште? Зашто нису господину Ивошевићу били на рочишту? То је интересантно, напа је новинарку – казао је Ћукушић на што су му новинари објаснили да рочиште у том поступку још није заказано тако да није било ни могуће да дођу

Ово је друга пресуда у истом случају напада на новинаре на Ускрс 2020. године покрај цркве св. Леополда Богдана Мандића на Сиробуји. Подсјетимо, половицом рујна Иван Ловринчевић увјетно је осуђен на шест мјесеци затвора уз рок кушње од године дана због напада на сниматељицу Н1 телевизије.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси