Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Роберт Швеб изабран за новог Генералног директора ХРТ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

21. 10. 2021.

Аутор: РТС Извор: РТС

Роберт Швеб изабран за новог Генералног директора ХРТ-а

Роберт Швеб нови је генерални директор Хрватске радио-телевизије, одлучено је у парламенту већином гласова

Хрватски медији преносе да је опозициони Мост напустио салу током гласања, као и да је Швеб изабрани са три посланичка гласа Самосталне демократске српске странке (СДСС).

Подсећају да је посланик и шеф СДСС Милорад Пуповац у уторак рекао да тај клуб никоме не може дати бланко поверење.

Ипак, СДСС, који је део владајуће већине, гласао је данас за Швеба, а Пуповац је, наводи се, рекао да му дају условну подршку, до првог извештаја о финансирању и реализацији програма ХРТ-а.

Против Швеба, који је изабран на мандат од пет година, без Моста су гласали заступници опозиције која је, наводи се, до самог краја тврдила да је "ходајући сукоб интереса, да је изабран у контаминираној процедури, да је његов избор фарса, јер га је ''гурала'' министарка културе и медија Нина Обуљен Коржинек и да је Швеб њена одговорност".

Владајући ХДЗ, одбацио је прозивке опозиције и тврде да је Швеб најбољи од свих кандидата који су се јавили на јавни позив и које је саслушао надлежни саборски Одбор за медије.

Швеб је по образовању дипломирани инжењер електротехнике, добро познаје систем јавне телевизије, а окушао се и као предузетник.

Каријеру на ХРТ-у почео је као информатички техничар још за време студија, а након што је дипломирао, запослио се на одељењу информатике као системски инжењер.

У једном тренутку је на кратко напустио ХРТ, покренуо фирму Робаго, потом међународну фирму ON-AIR Systems Ltd са седиштем у Лондону и подружницама у Загребу и Мајамију, с којом је заузео водећу позицију на глобалном тржишту у шистемима аутоматизације телевизијских процеса у продукцији и емититовању програма и друго место у Великој Британији на подручју медијске технологије.

На ХРТ се вратио крајем 2005. на позив тадашњег главног равнатеља Мирка Галића коме је постао саветник за технологију и развој.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси