Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  УНЦГ тражи од премијера: Здравко да смијени Тамару Срзентић, за годину мало шта је урадила за новинаре!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

23. 09. 2021.

Извор: Удружење новинара Црне Горе

УНЦГ тражи од премијера: Здравко да смијени Тамару Срзентић, за годину мало шта је урадила за новинаре!

УНЦГ позива премијер Здравка Кривокапића да приликом реконструкције Владе смијени актуелну министрицу за медије Тамару Срзентић, која ја више од годину дана није ни упознала запослене у том ресору, а не да је нешто урадила.

–Министарка за медије Тамара Срзентић ће остати запмћена по својим одлукама да расипа новац пореских обвезника, као што је одлука да се власницима штампаних медија дају средства у износу од стотина хиљада евра, мада су њихови власници милионери, власници најатрактивнијих туристичких дестинација, као и власници банака. Министарка Срзентић је такође немилице додјељивала средства НВО организацијама по више стотина хиљада евра, истим оним који су били миљеници ДПС власти претходне владе Душка Марковића, наводе у УНЦГ.

Они додају да су чланови најужег кабинета Тамаре Срзентић са својим породицама јуришали су на полицију на Белведеру 5.септембра, а она сама је присуствовала антивладиним скуповима које је организовао предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и његов савјетник за безбједност Веселин Вељовић на Цетињу непосредно прије терористичких напада.

–За годину дана рада као министар медија Срзентићка није предложила, нити донијела нити један законски акт који би био у циљу побољшања рада новинара и већег степена независности медија, као и побољшања социјалног статуса запослених посебно у приватним медијима. Када су у питању права новинара, министарска Срзентић ће остати запамћена да је за њено вријеме, највећи број новинара био мобингован у редкацијама од власника и уредника. Да је новинарима пријећено од сваког друштвеног и политичког талога, појашњавају у УНЦГ.

По њиховим ријечима никада новинари нијесу више пута били нападани и након тих напада и пријетњи добијали и полицијску заштиту и то само због тога што су професионално и истинито писали о нашој стварности коју је креирала полутерористича организација која себе назива и политичком партијом.

–Када се сагледају резултати рада министарке Срзентић у сфери медија у Црној Гори за годину дана њеног (не)рада прије би се рекло да је засјела у министарску фотељу са мјеста кафе куварицфе гувернера Калифорније, него експерта за било шта, посебно за медије, као што је представљена на почетку мандата премијера Здравка Кривокапића. Премијеру Кривокапићу нијесте добили гласове да министар за медије буде Срзентићка, него људи који живе за и од новинарства, поручују из УНЦГ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси