Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  УНЦГ обновио сајт, формирао активе: Борба за просторије и повратак новинарског угледа!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

07. 11. 2020.

Извор: www.uncg.me

УНЦГ обновио сајт, формирао активе: Борба за просторије и повратак новинарског угледа!

Удружење новинара Црне Горе обнавља своје активе широм Црне Горе, а покренут је и нови сајт који се може пратити на адреси www.uncg.me.

Удружење ће у наредном периоду покушати да стане на своје ноге, обезбједи адекватне просторије у Подгорици и постане један од професионалних коректива друштвених догађања. Новинари су данас на маргинама друштвених догађања, а долазе у центар пажње једино када се нађу на мети појединаца или организација којима свака истина, осим њихове, смета.

Удружење новинара ЦГ ће покушати да заштити своје члановее, али и остале новинаре, и поврати углед професији. Он је претходних година био на ниским гранама. Дјелимично и због самих новинара, али дијелом и због осионе и антидемократске власти која није трпјела критику. Уколико буде по вољи чланова УНЦГ и њеног актуелног руководства, наша организација постаће грађанска и професионална савјест овога друштва која ће указивати на све мане нове власти, али и свих осталих који утичу и појављују се на јавној сцени Црне Горе.

УНЦГ је обновило своје активе у већини црногорских градова, а подаци о њима могу се наћи на нашем сајту. Позивамо све новинаре да нам се јаве и да покушамо да заједнички повратимо углед нашој професији и сачувамо је од упада страначких портпарола, али и вулгарних агитатора других организација, медијских и осталих моћника.

Није мали посао пред УНЦГ, али очекујемо да добијемо подршку за повратак новинарства новинарима. Сматрамо да ће у овој држави свима бити боље уколико нам медији и новинари буду бољи него што су данас. Ниже не можемо да паднемо, па нам преостаје само да кренемо да се усправљамо и указујемо у новом околностима на све оно што не ваља и што може бити боље. Уосталом, то је и наш посао и надамо се да ћемо га у наредном периоду обављати боље него до сада.

 

За УНЦГ

Тихомир Бурзановић, предсједник

Иван Милошевић, генерални екретар

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси