Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Политике и Курира (2015)  |  Српски медији сада у српским рукама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Политике и Курира (2015)

08. 10. 2015.

Извор: Курир

Српски медији сада у српским рукама

Председник „Адрија медија групе" (АМГ) Александар Родић изјавио је да је та компанија купила сва права и потраживања од немачке „Функен медијен групе" према компанијама Политика новине и магазини, Политика штампарија, Политика АД, Дневник Војводина прес и НИД Новости из Београда и у вези с њима.

Та права и потраживања раније је имао немачки ВАЦ, који сада послује под именом „Функен медијен група", објаснио је Родић.

„Адрија медија група" у наредном периоду ће ући у процес реализације ових права и потраживања, поштујући све важеће законе Републике Србије. У случају да АМГ оствари право власништва у било ком од наведених привредних друштава, тражићемо сагласност Комисије за заштиту конкуренције, најавио је председник „Адрија медија групе".

Иначе, „Адрија медија група" издаје дневни лист Курир, 41 штампано издање магазина и недељника, 24 дигитална издања и има 720 запослених у региону. Послује на тржиштима Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније.

Такође, као резултат партнерског уговора са "ИБТ медијом", међународном издавачком кућом са седиштем у Америци, АМГ је покренуо и српско издање магазина Њузвик Србија.

Од децембра прошле године читаоцима Курира сваког понедељка у додатку Фајненшел тајмс доступне су вести и анализе из области глобалне економије светских ауторитета, што је резултат сарадње АМГ с британском медијском организацијом.

Недавном куповином удела у Моја ТВ, компанија је, поред штампаних и дигиталних медија, своје пословне операције проширила и на телевизију.

Медијска породица

Поверење милиона људи

„Адрија медија група" штампа магазине који инспиришу читаоце и утичу на њихов живот. Портфолио компаније обухвата 65 штампаних и дигиталних издања, којима је поверење указало 16 милиона читалаца. Осим што ради на осавремењивању постојећих публикација и њиховој експанзији, АМГ покреће и развија нове часописе и пројекте. Брендови које штампа АМГ укључују дневни лист Курир, магазине Менс хелт, Космополитен, Ел, Нешенел џиографик, Стори и друга издања.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

08.10.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 16:31

ПУСТЕ ПРИЧЕ

Оставите те пусте приче о било чему да је сада ”у српским рукама”! Исправно је, дакако, да се зна ко је власник, али спекулације, посебно кад су медији у питању, не могу на дуге стазе да служе никоме. Посебно не нашим, српским, интересима. То ће се тек видети, уколико није јасно у овом трену. Ко ”дрма” журнализмом у Србији? Непознат капитал, не само страни, истрчали су из ниоткуда све сами експерти који су за мале своте добили власт на медијској сцени. Симбол Београда Студио Б је строваљен на под, о тзв провинцији да се не говори. сад поново атакују на стару, увек и без обзира на све добру ,”Политику” да је преотму таблоидне калдрмџије. Аман, људи, не дајте! Мало је времена за спас, ово је питање опстанка. Не само запослених тамо, реч је о нацији. Ко би и где све те своје прозоре препустио неизвесности, растурио као што је урадђено са државом у многим сегментима. Чија је то корист, куда наливамо воду,каква је и где се налази та воденица? Не дајте бар ”Политику”!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси