Насловна  |  Актуелно  |  Грађани траже да новинари питају  |  Грађани траже да новинари питају: Војни пензионери немају електронске рецепте, како до лекова?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Грађани траже да новинари питају

03. 04. 2020.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Грађани траже да новинари питају: Војни пензионери немају електронске рецепте, како до лекова?

Удружење новинара Србије наставља да објављује питања која су стигла за рубрику "Грађани траже да новинари питају" у време ванредног стања уведеног због борбе са вирусом корона.

Јавност Србије свакодневно са појачаном пажњом прати директне преносе конференција за новинаре највиших представника власти и медицинске струке, стога молимо новинаре да надлежнима поставе и питања грађана забринутих за сопствену и добробит ближњих, која су стигла на адресу Удружења новинара Србије. 

- Имам проблем са набавком лекова за војног осигураника, моју баку, стару 94 године. Војни здравствени фонд нема електронски рецепт. Позвала сам Војно-медицински центар на Новом Београду, где сам добила дрзак одговор да по рецепт дођем сама. То значи да у јеку пандемије, уместо код куће, треба да будем у чекаоницама ВМЦ-а. Има много самих, старих људи, а градски превоз не функционише. Како ће војни фонд да реши тај проблем?

- Да ли ће увежбавање војног ешалона који је планиран да учествује на војној паради у Москви 9. маја због пандемије бити прекинуто? Увежбавање траје већ три недеље, а војник од војника је удаљен 35 до 40 центиметара. Војска не користи маске и рукавице током увежбавања, а у спаваонама је смештено по двадесет људи у једној просторији.

Одговор: Министарство одбране: Војним осигураницима рецепти за шест месеци, старијима од 65 могу преузети волонтери

Коментари (1)

Остави коментар
чет

09.04.

2020.

RM [нерегистровани] у 21:52

Volonteri za vojne osiguranike

Kako da dodjem do volontera za vojne recepte na VMC-u na N. Beograd

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси